Afbeelding

Over ons

In het jaar 1987 nam slager Kees Goossen samen met zijn vrouw Johanna de slagerszaak over van de familie Pongers. In deze periode was het gebruikelijk dat het assortiment in de slagerij in hoofdzaak bestond uit de verkoop van vlees en worst. In het jaar 1992 werd de zaak volgens de nieuwste inzichten verbouwd en in het jaar 2010 werd de zaak bij de intrede van zoon Hans in het bedrijf, volledig gemoderniseerd.

De koeien voor de vleesverwerking werden tot het jaar 2006 zelf geslacht en meestal aangekocht door de heer Slagman. Vanaf 2006 betrekt de slagerij het betere segment vlees van een gerenommeerde slachterij die het best mogelijke vlees verwerkt. Want kwaliteit stond en staat bij ons hoog in het vaandel. Maar het bleef niet bij vlees en worst alleen, het huidige assortiment is heel breed geworden. Momenteel gaan er veel delicatessen over de toonbank, zoals onder andere de Gildetrophy. Dit is een mooi aangekleed stukje vlees waarvoor liefhebbers uit de verre omtrek naar ons toe komen.

Naast ons vleesassortiment leveren wij ook hapjes voor buffetten en barbecueproducten. Twee per jaar krijgen wij het gilde onaangekondigd op bezoek om onze producten te keuren, zodat de naam van Gildeslager hoog in het vaandel blijft staan.

Sponsoring

Sinds kort sponsoren wij de Sportclub Rijssen, wij hebben zowel de E1 als E2 gesponsord.

Sparen

Check uw punten op www.piggy.nl >>

Hoe werkt het?

Piggy maakt sparen eenvoudig. U heeft nog maar één kaart nodig om bij al uw favoriete winkels te sparen.

U ontvangt alleen punten op de winkelverkoop, dus niet op de barbecue en buffetten.

Punten inwisselen

Lever uw punten in voor onderstaande producten.

100 punten 100 gram vleeswaren naar keuze
150 punten Leverworst
200 punten Grillworst
200 punten Verse worst
200 punten Rookworst
250 punten Een mooie vleestang
250 punten Schilmesje
250 punten Tomatenmesje
300 punten 4 gehaktballen
350 punten 1 streng spareribs
400 punten 3 malse biefstukjes van ± 120 gram
450 punten 1 kilo schnitzels
500 punten Waardecheque van € 10,00
500 punten € 10,00 korting op uw aankoop
700 punten 2 strengen spareribs


Cadeautips

Abraham of Sara

Een Abraham of Sara is een leuke verrassing voor iemand die 50 jaar wordt. Een prachtig opgemaakte schotel waarbij wij rekening houden met uw specifieke wensen ten aanzien van de vleessoorten en het gewicht van de producten.
Prijs vanaf € 35,00.

Altijd een leuk en origineel cadeau om te geven.


Cadeaubon

Wilt u eens iets anders cadeau geven dan kunt u ook eens denken aan een cadeaubon. De ontvanger kan dan geheel naar eigen smaak een lekker stukje vlees uit zoeken.
De hoogte van het bedrag geeft u zelf aan.


Rollades

Een heerlijke rollade van de Gildeslager doet het altijd goed als cadeau.
Heeft u speciale wensen ten aanzien van de rollade? In overleg is bij ons veel mogelijk.


Droogpakket

Denk hierbij aan een pakket gevuld met droge worst, fuet, cowboyvlees en bosje spiekers. Deze pakketten zijn verkrijbaar vanaf € 15,95.

Vleesschotels

Een origineel cadeau is een vleesschotel van uw Gildeslager. De schotel wordt gevuld met diverse vleessoorten, welke natuurlijk naar uw wensen zijn aan te passen. Vraag naar de mogelijkheden.Rundvlees

Al ons rundvlees komt van het Belgisch blauw-witte ras dat in een slachterij in Teuge geslacht wordt. Dierenwelzijn staat hier hoog in het vaandel. Daarna wordt het in onze slagerij verwerkt tot topproducten.

Op verschillende weides in Nederland, graast in alle rust een stoer rund. De Belgische Blauwe, ook wel Belgische Witblauwe genoemd, is een echte vleeskoe. Van oorsprong was het een melkvee ras maar door de selectie methoden is het een vleesras geworden.Het dankt haar naam aan de witte vacht, met blauwe of zwarte vlekjes. Ze vallen op door het zware gespierde bouw, hun edele kop en hebben een zachtaardig karakter. Ze zijn uitermate goed geschikt als hobbydieren.

Het vriendelijke karakter zorgt weer voor een smaakvol en mals stukje vlees. De kalveren van dit Belgische witblauwe ras worden nog in de wei bij de moeder gezoogd. Ruimte, gezond voer, goede verzorging en een natuurlijk kuddeverband zijn de ingrediënten die u proeft in het smaakvolle vlees van het Belgische wit- blauwe rund. Het vlees wordt daardoor lekker fijn van structuur. 

Op stallen en in de weide worden ze verder bijgevoerd en krijgt het daardoor langer de kans om z’n smaak en malsheid van dit pure vlees te verbeteren. Zodat er een goede marmering en structuur in komt die de smaak ten goede komt.

Afbeelding

Kwaliteiten van het rundvlees

  • Een laag vetgehalte. Rundvlees staat bovenaan de lijst van caloriearme voedingsstoffen. Hierbij is het wel belangrijk te weten dat vetstoffen,op voorwaarde dat deze in beperkte mate gebruikt worden , een noodzakelijke energiebron zijn voor ons  lichaam.
  • Rundvlees levert biologisch hoogwaardige proteïnen die nodig zijn voor onze groei. Proteïnen uit rood vlees bezorgen ons lichaam bovendien essentiële aminozuren, waardoor het eigen proteïnen kan aanmaken.
  • Rundvlees is eveneens een bron van mineralen zoals ijzer (opgenomen door ons lichaam voor de aanmaak van hemoglobine) en zink. Bovendien is rundvlees een belangrijke bron van vitamines zoals B12 die bijdraagt tot het goed functioneren van ons organisme en de opbouw daarvan in ons lichaam.
  • Rundvlees heeft een homogene structuur en een perfect rode kleur.
  • Belgisch Wit-Blauwe rundvlees is zacht en smakelijk Het krimpt niet in de pan (dankzij het lage vochtgehalte) en krijgt een goudbruine kleur tijdens het braden.
  • Extreme malsheid van het vlees dankzij de fijne musculaire structuur. Het vlees is bovendien sappiger en magerder dan een ander ras.
  • Doordat het Belgische Wit-Blauwe ras een hogere voedingsefficiëntie en een tragere stofwisseling heeft, stoten ze minder stikstof uit dan andere rassen wat een ecologisch voordeel is.
Afbeelding

OneGrain zout

Met minder zout is het nét zo lekker en wél zo gezond!

Zout geeft smaak aan onze producten, maar teveel zout is ongezond. Het verhoogt de bloeddruk en de kans op hart en vaatziekten. Minder zout is dus gezonder, daarom maken wij onze ambachtelijke kwaliteit met minder zout.

Hiervoor gebruiken wij OneGrain zout. Dit is gemaakt van natuurlijke ingrediënten waaronder kalium. Kalium helpt overtollig zou uit het lichaam te verwijderen en zo een gezonde bloeddruk te behouden. Zonder dat u het proeft, want de smaak blijft als vanouds.

Voedingsdeskundigen adviseren om de zoutinname te verlagen tot 40% minder zout! Voor een gezonde bloeddruk en voor minder kans op hart- en vaatziekten.