Alles over Uw Slager Goossen
Meester Worstmaker

Onze worstmakerij

Meer dan 50% van de producten in onze slagerij worden door ons bereid in onze worstmakerij. De producten worden gemaakt van verse ingrediënten en met liefde voor het vak. 
Zijn er speciale wensen voor producten, bijvoorbeeld in verband met een allergie of dieet? Vraag naar de mogelijkheden! In overleg kunnen wij een bepaald aanbod naar wens bereiden.

Meester Worstmaker

Hans Goossen is Meester Worstmaker. Dit betekent dat hij zijn uitstekende vakmanschap heeft bewezen en dat zijn producten van onberispelijke kwaliteit zijn. Dit heeft hij laten zien tijdens de training waarin 'een meesterproef' moest worden afgelegd om de felbegeerde Gildespeld te ontvangen.


Toppers uit de worstmakerij

  • Pavantriham (eigengemaakte Parmaham)
  • Cowboyvlees (bekroond met GOUD met ster)
  • Grillworst (bekroond met GOUD)
  • Smulbuikjes (gemarineerd speklapje)
  • Verse worstsoorten
  • Leverworst: fijn en grof
  • Hausmacher
  • Bakleverworst (bekroond met GOUD)
  • Droge worst
  • Spareribs
  • Rookworst
  • Boterhamworst
  • Achterham
  • Kookworst
  • Tongeworst
  • Wacholder schinken
  • Katenspek
  • Vulkaantjes
  • Schouderham
  • Bacon
  • Ontbijtspek
  • Runderrookvlees
  • Twentse ham
  • Rauwe ham
  • Gebraden beenham
  • Gebraden gehakt
  • Gebraden gehakt met kaas
  • Varkensrollade
  • Rosbief
  • Boerenmetworst
  • Italiaanse lende
  • Mager rookspek
  • Riessens gebraad
  • Bloedworst (bak-)
  • kipworst met Jalapeno en cheddarkaas

Rundvlees

Al ons rundvlees komt van het Belgisch blauw-witte ras dat in een slachterij in Oldenzaal geslacht wordt. Dierenwelzijn staat hier hoog in het vaandel. Daarna wordt het in onze slagerij verwerkt tot topproducten.

Op verschillende weides in Nederland, graast in alle rust een stoer rund. De Belgische Blauwe, ook wel Belgische Witblauwe genoemd, is een echte vleeskoe. Van oorsprong was het een melkvee ras maar door de selectie methoden is het een vleesras geworden. Het dankt haar naam aan de witte vacht, met blauwe of zwarte vlekjes. Ze vallen op door het zware gespierde bouw, hun edele kop en hebben een zachtaardig karakter. Ze zijn uitermate goed geschikt als hobbydieren.

Het vriendelijke karakter zorgt weer voor een smaakvol en mals stukje vlees. De kalveren van dit Belgische witblauwe ras worden nog in de wei bij de moeder gezoogd. Ruimte, gezond voer, goede verzorging en een natuurlijk kuddeverband zijn de ingrediënten van het smaakvolle vlees van het Belgische wit- blauwe rund. Het vlees wordt daardoor lekker fijn van structuur.

Op stallen en in de weide worden ze verder bijgevoerd en krijgt het daardoor langer de kans om z’n smaak en malsheid van dit pure vlees te verbeteren. Zodat er een goede marmering en structuur in komt die de smaak ten goede komt.

Kwaliteiten van het rundvlees

Een laag vetgehalte. Rundvlees staat bovenaan de lijst van caloriearme voedingsstoffen. Hierbij is het wel belangrijk te weten dat vetstoffen, op voorwaarde dat deze in beperkte mate gebruikt worden, een noodzakelijke energiebron zijn voor ons lichaam.
Rundvlees levert biologisch hoogwaardige proteïnen die nodig zijn voor onze groei. Proteïnen uit rood vlees bezorgen ons lichaam bovendien essentiële aminozuren, waardoor het eigen proteïnen kan aanmaken.
Rundvlees is eveneens een bron van mineralen zoals ijzer (opgenomen door ons lichaam voor de aanmaak van hemoglobine) en zink. Bovendien is rundvlees een belangrijke bron van vitamines zoals B12 die bijdraagt tot het goed functioneren van ons organisme en de opbouw daarvan in ons lichaam.
Rundvlees heeft een homogene structuur en een perfect rode kleur.
Belgisch Wit-Blauwe rundvlees is zacht en smakelijk Het krimpt niet in de pan (dankzij het lage vochtgehalte) en krijgt een goudbruine kleur tijdens het braden.
Extreme malsheid van het vlees dankzij de fijne musculaire structuur. Het vlees is bovendien sappiger en magerder dan een ander ras.
Doordat het Belgische Wit-Blauwe ras een hogere voedingsefficiëntie en een tragere stofwisseling heeft, stoten ze minder stikstof uit dan andere rassen wat een ecologisch voordeel is.

In ons assortiment


Riblap
Braadvlees
Sucadelappen
Biefstuk
Ribeye
Picanha
Bavette
Entrecote
Runder saucijzen
Rundervinken
Hamburger 100%
Runderrookworst
Etc..

Het Wroetvarken

Stallen

De stallen voor wroetvarkens worden volgens vastgestelde normen en eisen gebouwd. Elke stal, ongeacht waar deze staat, ziet er daardoor hetzelfde uit. Er zijn voldoende ramen op zichthoogte in de stal waardoor er veel daglicht naar binnen komt. Hierdoor ontstaat het dag- en nachtritme. De varkens kunnen spelen, rusten en wroeten in de stal omdat op de dichte vloeren en pak strooisel ligt van enkele centimeters. Op deze manier kunnen ze de hele dag wroeten, hun natuurlijk gedag uitoefenen. Dit doen ze het liefst. Hier komt ook de naam “Het Wroetvarken” vandaan. Ze krijgen mede daardoor meer beweging. Ze leven in grote groepen bij elkaar en hebben veel bewegingsruimte. Door al deze leefomstandigheden heeft Het Wroetvarken een beter leven gehad.

Het Wroetvarken beschikt over Beter Leven keurmerk 1 ster van de Dierenbescherming, maar de normen/eisen van onze keten liggen zelfs hoger.

In ons assortiment

Schnitzelszie onze donderdag, vrijdag en zaterdag aanbieding
Karbonades
Speklappen
Slavinken.

Filet cordon bleu
Topsteak
Verse worst
Etc..

Vleeswaren aan het varken

Achterham
Schouderham
Rauwe ham
Boterhamworst

Grillworst
Rookspek
Etc..

Smaakvoller, natuurlijker en (h)eerlijk vlees

Die gezonde leefstijl is ook goed terug te vinden in het kwaliteit van het vlees. Het vlees is steviger, beter dooradert(intramusculair vet), fijner van structuur en bevat minder vocht.

Het Wroetvarken heeft een unieke genetica. Onze varkens worden geselecteerd op moedereigenschappen, robuustheid, vitaliteit en vriendelijkheid. Dit geeft een natuurlijker varken.

De Wroetvarkens hebben de hele dag beschikking over vers water en Non-GMO voer. De gehele samenstelling van het voer is vrij van genetische modificatie. Dit komt het vlees en de smaak ten goede.

Het streven is om de mest op eigen bedrijf en/of in de buurt bij akkerbouwers uit te rijden. Door het mengen van de mest met strooisel ontstaat er een vaste mest wat beter is voor het milieu en welke positieve invloed heeft op het bodemleven.

Als slager willen we u graag het beste bieden. Dat doen we met passie, enthousiasme en plezier. Maar ook met oog voor de wereld om ons heen. Dus houden we waar dat kan, rekening met milieu, de natuur, de dieren en uw wensen. Als slager houden we van eerlijke handel, omdat wij vinden dat boeren een eerlijke prijs voor hun producten verdienen. En omdat u ook wilt dat uw stukje vlees vervaardigd wordt met respect voor mens, dier en milieu tegen een eerlijke prijs.

Lees meer op www.wroetvarken.nl.

Lamsvlees van "Enters Reggedal lam"

Puur Natuur, G'razend lekker lamsvlees.

Wist u al dat wij nu ook h'eerlijk lamsvlees verkopen van het “Enters Reggedal lam”. Voor de echte liefhebber en BBQ fanaten een stukje vlees wat niet mag ontbreken.Dit lamsvlees is een h'eerlijk exclusief stukje vlees, met een lekkere zachte lamsvlees smaak. Het lam is geboren en opgegroeid in de vrije natuur van het Enters Reggedal. Zonder krachtvoer, antibiotica, bestrijdingsmiddelen, kunstmest ed. Erwin Gerlinde en de kinderen weiden circa 350 schapen in dit natuurgebied.

Het wordt door ons zelf in onze ambachtelijke slagerij verwerkt tot de lekkerste producten.

Lamsbout (-plakken)
Lamsschouder
Lamskotelet
Lamsworst
Lamsburger
Al ons lamsvlees is naturel, gekruid en gemarineerd verkrijgbaar.